Συνταγές: Smoothie με μπανάνα & τζίντζερ

Συνταγές: Smoothie με μπανάνα & τζίντζερ | Enallaktiko.gr
Τα smoothies, εκτός από μία γευστική και δροσιστική επιλογή, μπορούν να αποτελέσουν ταυτόχρονα μία υγιεινή προσθήκη στη διατροφή μας, η οποία θα μας χαρίσει ποικιλία οργανοληπτικών συστατικών... και όλα αυτά στη "συσκευασία" ενός ανάλαφρου και σύντομου γεύματος.

Ένα σμούθι μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα με τη χρήση ενός multi ή ενός blender. Σαν πρώτες ύλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεσμένα φρούτα ή και λαχανικά μαζί με κάποια υγρή βάση όπως είναι ο χυμός από κάποιο φρούτο (συνήθως εσπεριδοειδές), κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν όπως είναι το γάλα, το στραγγιστό γιαούρτι και το κεφίρ ή κάποια φυτική εναλλακτική (π.χ. γάλα καρύδας, γάλα αμυγδάλου κ.α.).

Στη σημερινή μας ανάρτηση θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα smoothie με μπανάνα και φρεσκοτριμμένο τζίντζερ (πιπερόριζα) , το οποίο μεταξύ των άλλων, μπορεί να μας προσφέρει επίσης ανακούφιση από τις καούρες.  

Ποσότητα: 1 μερίδα
Χρόνος παρασκευής: 5’
Βαθμός δυσκολίας: 1/5

Υλικά:

Για την υλοποίηση της συνταγής θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

= 200gr

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, κεφίρ, στραγγιστό γιαούρτι ή γάλα της αρεσκείας σας.

= 1 ώριμη μπανάνα

Η μπανάνα αποτελεί μία από τις κυριότερες πηγές καλίου με περίπου 450mg ανά μερίδα.

= 1 κουταλιά του γλυκού

Αντί για μέλι, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σιρόπι Αγαύης ή άλλη γλυκαντική ουσία της αρεσκείας σας.

= ¼ του κουταλιού του γλυκού

Βεβαίως, αν διαθέτετε νωπό τζίντζερ, αντί του αποξηραμένου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο.

= ½ φλιτζάνι του τσαγιού

Εδώ θα βρείτε έναν έξυπνο και πρακτικό τρόπο για να έχετε πάντα στη διάθεσή σας τριμμένο πάγο.

Παρατηρήσεις:

Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε στραγγιστό γιαούρτι, μπορείτε προαιρετικά να αραιώσετε το μείγμα με λίγο νερό.

Λαμπρινή Παντελή

Η Λαμπρινή Παντελή είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος και υπεύθυνη του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής στο Ίλιον. 

Διαβάστε επίσης

Ζάχαρη καρύδας vs. κοινή ζάχαρη | Enallaktiko.gr
Η ζάχαρη καρύδας είναι μία φυσική γλυκαντική ουσία που λαμβάνεται από το νέκταρ των ανθών του κοκοφοίνικα (Cocos Nucifera), το οποίο συλλέγεται και στη συνέχεια επεξεργάζεται θερμικά με σκοπό την αφαίρεση της περίσσιας υγρασίας του.
Συνέργεια τροφίμων ή πώς να μετατρέψετε ένα απλό γεύμα σε υπερτροφή | Enallaktiko.gr
Η συνέργεια των τροφίμων (food synergy) αποτελεί έναν σχετικά καινούριο όρο στη διατροφολογία, τον οποίο θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με πολύ απλά λόγια ως την ευεργετική για τον ανθρώπινο οργανισμό επίδραση που έχει η ταυτόχρονη κατανάλωση τουλάχιστον δύο συγκεκριμένων τροφών.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν